Warmond

Warmonders zetten zich sinds de jaren ’80 in voor het landschap en het dorpskarakter van Warmond. Eén van de grote successen was dat de Schiphollijn verder van het dorp kwam te liggen, dichter bij de A44. Om ook juridische procedures te voren, werd in 1991 de Vereniging Betrokken Warmonders (VBW) opgericht. De VBW was niet partijgebonden. Zij streefde naar goede verhoudingen met de politiek, naar openheid van het bestuur en naar goed geïnformeerde burgers en bestuurders.

De VBW heeft zich altijd kritisch opgesteld t.a.v. grootschalige en ontsierende bouwprojecten, zoals die van Mariënstaete en enkele massale bouwprojecten langs de Warmondse Herenweg. De VBW heeft gelukkig kunnen voorkomen dat het landgoedkarakter rond de Vroenhof en Oostergeest verloren ging.

 

Nu ijveren de “Betrokken Warmonders” o.m. voor het behoud van de polders, natuurlijke oevers, verbindingen tussen groene zones, een natuureducatie-centrum op Koudenhoorn en verkeersremmende maatregelen op de Warmondse
Herenweg.

Ik wil lid worden!

Graag! Het lidmaatschap kost slechts € 10,- per jaar en daarmee steunt u de doelstellingen van de Vereniging Betrokken Teylingers.
NIEUWS
ALV Betrokken Teylingers op 19 mei in het NOCK – Koudenhoorn

Vereniging Betrokken Teylingers © 2014 - Made by HappyTulip
Vereniging Betrokken Teylingers
MENU